Dieta hipercalòrica

La dieta hipercalòrica no és només una dieta alta en calories.

És una dieta pensada per aconseguir un augment de pes, millorant la qualitat i quantitat del que es menja. Si la teva intenció és augmentar la teva massa muscular, vas a necessitar una dieta d’aquestes característiques, però sempre utilitza-sota la supervisió d’un professional en nutrició que valori les teves necessitats personals.

Si el teu objectiu és augmentar de pes a causa de la primesa, o augmentar la teva massa muscular en un entrenament per aconseguir volum, l’alimentació que necessitaràs és una dieta hipercalòrica. La primesa pot estar provocada per diverses raons:

  • per la teva pròpia constitució
  • per deficiències en la teva alimentació
  • perquè has perdut la gana
  • trastorns intestinals
  • per malaltia
  • per realitzar massa exercici
  • per culpa de l'estrès

Una alimentació normal aporta unes 2.000 calories, una dieta hipercalòrica ha d’aportar unes 3.000 calories aproximadament i anar augmentant de gradualment segons les necessitats de cada persona. La dieta hipercalòrica ha de tenir en compte el grau de gana de la persona, i no generar a través dels aliments una gran sensació de sacietat. Els aliments grassos són els que produeixen major sensació de sacietat, per això no és recomanable utilitzar-los molt en la dieta. Les proteïnes cal aportar en la seva quantitat justa, ja que un excés pot provocar una sobrecàrrega renal i hepàtica. És més recomanable aportar major quantitat de carbohidrats. Aquest tipus de dietes per augmentar pes han de tenir una aportació calòrica superior al normal entre un 25 i 50%. En processos d’augment de massa muscular, recorre a aquestes dietes per primer agafar el volum adequat i més tard definir-lo.

Demanar cita

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.