La cirurgia íntima engloba un conjunt de tècniques quirúrgiques encaminades a corregir problemes funcionals o estètics de la regió genital.

Aquest tipus de cirurgia és cada vegada més popular a tot el món, amb una demanda creixent per part de les dones. La cirurgia íntima està encaminada a solucionar problemes de despenjament, problemes de retenció d’orina, falta de to muscular de la vagina o major amplitud a causa dels parts o per l’edat, així com asimetries o altres problemes.

Un dels procediments quirúrgics més coneguts de la cirurgia íntima és la vaginoplàstia o rejoveniment vaginal, l’objectiu és tornar als músculs vaginals la tonicitat perduda pels parts o l’envelliment. Aquest procediment també permet reconstruir o canviar l’aspecte de la vagina, ja sigui per raons estètiques o no, seguint en ocasions determinades modes.

Quines altres tècniques quirúrgiques inclou la cirurgia íntima?

• Labioplàstia de reducció: Es tracta de la reducció i remodelació dels llavis menors que s’hagin hipertrofiats o de longituds desiguals. Aquests engrandiments poden ser de naixement, o causa de l’envelliment o als parts. Els motius per a reparar-los són funcionals (molèsties o incomoditat a vestir, en practicar determinats esports o durant les relacions sexuals), o bé, estètics.

• Labioplàstia d’augment: Els llavis majors poden adquirir una aparença més

Jove en augmentar la mida mitjançant la infiltració de greix obtinguda amb tècniques de liposucció d’altres zones de cos (lipofilling) o mitjançant la infiltració d’àcid hialurònic.

• Liposucció de pubis: Consisteix en la reducció de l’excés d’acumul gras d’aquesta zona mitjançant liposucció.

• Lifting de pubis: Es realitza quan observem excés de pell flàccida, a conseqüència de l’envelliment o d’aprimaments importants. Aquesta tècnica consisteix a ressecar la pell tibant la zona.

És important ressaltar que totes les intervencions de Cirurgia Íntima tenen com a objectiu corregir l’alteració estètica o funcional, preservant al cent per cent la sensibilitat.