Labioplàstia, liposucció de muntanya de venus, clitoriplastia, Lipofilling .... De què parlem quan parlem de cirurgia íntima?

Labioplàstia, liposucció de muntanya de venus, clitoriplastia, Lipofilling ....

De què parlem quan parlem de cirurgia íntima?

Tot i que les xifres de demanda de cirurgia íntima no són, doncs, molt voluminoses en comparació amb altres intervencions més populars, com l'augment de pit, la liposucció o, més recentment, l'augment de glutis, sí que es pot observar un creixent interès de les dones espanyoles per l'estètica íntima.

Però què és exactament i de quina intervencions estem parlant quan ens referim a cirurgia íntima?

S'entén per cirurgia íntima o cirurgia genital el conjunt d'intervencions (estètiques i reparadores) que es poden dur a terme a la zona genital de la dona. Entre elles, es troben la labioplàstia, la liposucció de la muntanya de Venus, la vaginoplàstia, la clitoriplastia i la himenoplàstia o reconstrucció de l'himen. La més demandada de totes elles és, sens dubte, la labioplàstia o ninfoplastia, que consisteix en la modificació -reducció, en la majoria dels casos- dels llavis de la vagina. També és freqüent l'augment dels llavis majors mitjançant autoempelt de greix o lipofilling.

L'augment en la demanda d'aquest tipus de tècniques quirúrgiques obeeix a diversos motius. El primer i més important és la generalització de la depilació integral, que deixa al descobert tota l'anatomia i fa que els llavis menors quedin més visibles, el que porta a les dones a voler passar pel quiròfan per reduir la seva grandària.

Pel que fa a qui recorre a aquestes intervencions estètiques, com s'apuntava, es tracta d'un perfil eminentment femení, en el qual predominen les pacients amb edats compreses entre els 20 i els 50 anys.

Les més joves solen recórrer a la cirurgia íntima per motius merament estètics, Hi ha un altre grup de dones de més edat que sol·liciten aquestes intervencions perquè volen corregir problemes d'incontinència urinària i / o prolapse vaginal, causats, sobretot, per múltiples parts.

Vols ampliar informació sobre aquest tipus de cirurgia?

 Demana cita amb la nostra Cirurgiana, La Doctora Patricia Montull i t'informara sense cap tipus de compromis. 

Llistat de categories