Com detectar si una dieta és nociva?

Hi ha tal quantitat d'informació a la xarxa, en particular sobre dietes, que es fa molt difícil trobar contingut rigorós i verídic quan una vol posar-se a pla, però t'ajudem a saber com detectar el bon camí.

En l'actualitat 7 de cada 10 espanyols consulta a Internet informació sobre salut, en concret fins a un 54'2% d'aquestes cerques són sobre nutrició, alimentació i estil de vida saludable.

El mateix pla per a tots

Una mateixa dieta pot ser efectiva per a una persona i nefasta per a una altra. L'explicació: Cada individu té un metabolisme particular i no cremem de la mateixa manera les proteïnes, els greixos, els hidrats i els sucres.

Pèrdua de pes excessivament ràpida

Els experts consideren que una pèrdua mitjana de mig quilo a la setmana és que és raonable, com a molt un quilo, i que qualsevol pla d'aprimament ha de comportar una pèrdua progressiva de pes no exprés.

Restricció d'aliments

Una de les principals raons per les que no funcionen algunes dietes és perquè prohibeixen el consum de determinats aliments o categories alimentàries (normalment hidrats de carboni) i això acaba generant més ansietat i ganes de saltar-se el règim.

Una bona dieta ha de ser equilibrada i variada. En aquest sentit, les anomenades dietes Detox estrictes que duren diversos dies poden originar una pèrdua de massa muscular, i amb les dietes hiperproteiques (amb elevada ingesta de proteïnes en detriment d'hidrats de carboni), si no hi ha un control mèdic pot veure afectat el bon funcionament del fetge i ser, fins i tot, contraindicades per a algunes persones amb malalties.

Manca de vitamines i minerals essencials

Si el teu pla d'aprimament és breu pot ser que no sigui necessària suplementació alguna, però a partir del mes es considera necessari prendre vitamines i minerals.

Absència d'exercici físic

Avui dia no es concep una dieta d'aprimament que no vagi acompanyada d'una bona pauta d'exercici físic. No cal morir al gimnàs, només cal triar una activitat que ens agradi i practicar-la amb freqüència. Hem d'ajudar a cremar el que consumim i, per aquest motiu, tota dieta s'ha d'acompanyar sempre amb exercici físic: la pauta seria d'uns 45 minuts d'exercici físic d'intensitat moderada i amb petites "puntes" de més intensitat, un mínim de 3 4 dies a la setmana.

Sense supervisió mèdica

Per més empoderador que resulti el "do it yourself", aquí no és una actitud recomanable. Cal que un professional personalitzi al màxim el pla nutricional i la taula d'exercicis físics a seguir.

També és recomanable que aquest faci un seguiment de l'aprimament del pacient per controlar que aquest està seguint les pautes indicades i per prevenir qualsevol contraindicació.

Demana cita amb la nostra nutricionista i deixa enrere els excessos de l'estiu.

Llistat de categories