18 d'octubre Dia Mundial de la Menopausia

Avui, 18 d'octubre és el Dia Mundial de la Menopausa, un tema tabú per al 69% de les dones.

Quins símptomes pateixen les espanyoles durant la menopausa? És un tabú?

Durant la menopausa, es produeixen importants alteracions hormonals provocades per la caiguda dels nivells d'estrogen i progesterona. De mitjana, una dona sol tenir al voltant de 400 regles al llarg de la seva vida. Per a una àmplia majoria, el període sol retirar entre els 46 i 50 anys (un 46% de les enquestades), mentre que 2 de cada 10 dones han assolit aquesta etapa abans dels 45 anys. Prop de 4 de cada 10 dones han perdut força i to en el sòl pelvià. Un 46% no coneix l'existència dels exercicis de Kegel per enfortir la musculatura.

La veritat és que moltes pateixen en silenci una menopausa precoç.

Pel que fa als símptomes, les enquestades afirmen que els més recurrents són les sufocacions (74%), alteració de l'estat anímic que implica cansament, irritabilitat o ansietat (54%) i sequedat vaginal (49%). Aquesta última es deu, en gran mesura, a la caiguda de producció d'estrogen, l'hormona que manté els nivells dels fluxos naturals, que conserven el recobriment de la vagina hidratat. Com a conseqüència d'això, algunes dones afirmen tenir relacions sexuals doloroses (15%).

D'altra banda, 6 de cada 10 dones afirma que, amb la menopausa, han perdut desig sexual. L'insomni, els canvis en el metabolisme i l'osteoporosi són altres de les conseqüències que experimenten les dones amb un 42%, 36% i 12%, respectivament.

Segons els resultats, prop de 4 de cada 10 dones han perdut força i to després d'arribar a aquesta etapa (39%) i un 14% ha notat un deteriorament de la seva uretra.

En aquest sentit, gairebé la meitat de les espanyoles assegura experimentar pèrdues d'orina esporàdiques (41%), enfront d'un 12% de les espanyoles que les pateix freqüentment. D'altra banda, un 11% diu haver patit incontinència fecal i un 7%, prolapses (descens d'algun òrgan des de la cavitat pèlvica cap a l'exterior).

Vols ampliar més informació?

Demana cita amb la nostra especialista en Salut íntima, la Dra Patricia Montull.

Llistat de categories